פרופ' חנן אלכסנדר נבחר לדיקן הפקולטה לחינוך

פרופ׳ חנן אלכסנדר, דיקן הפקולטה לחינוך הנבחרחברי הפקולטה לחינוך מברכים את פרופ' חנן אלכסנדר, מהחוג ללמידה הוראה והדרכה על בחירתו לתפקיד דיקן הפקולטה לחינוך.  פרופ' חנן אלכסנדר נכנס לתפקיד בתחילת השנה האזרחית, 2017 ויכהן כדיקן הפקולטה בארבע השנים הקרובות.

בתיאור חזונו ותכנית העבודה לתפקידו, ציין פרופ' אלכסנדר כי "יש לשמר ולחזק את התשתיות האקדמיות החזקות של הפקולטה על ידי תכנון אסטרטגי רציני ומעמיק, גיוס וקידום חוקרים מצוינים על בסיס קריטריונים שאפתנים, ברורים, ושקופים, עידוד מחקר דרך תשתיות משופרות, סיוע להצלחתם של סטודנטים וסטודנטיות דרך הוראה המעוררת השראה המכילה שימוש בפדגוגיות וטכנולוגיות חדשניות בתוך קהילה אכפתית ותומכת, הרחבת פעילות בינלאומית במחקר, בהוראה, ובהעברת ידע, והידוק הקשר בין המחקר המקורי שבוצע בפקולטה לבין מדיניות ועשיה החינוכית בישראל ובזירה הבינלאומית. לדיקן הפקולטה יש מקום מרכזי בקידום מהלכים אלה, ביחד עם כל הגורמים הרלוונטיים באוניברסיטה ומחוצה לה. במידה ואבחר לכבוד יהיה לי לכהן בתפקיד חשוב זה למען שדה החינוך באוניברסיטה, בארץ, ובעולם".

תחום המחקר וההגות של פרופ' אלכסנדר הינו פילוסופיה של החינוך ובמסגרתו, פיתח גישה פילוסופית ייחודית בחינוך הנקראת "פדגוגיה של השונות". הוא פרסם מעל ל-130 מאמרים בכתבי עת אקדמיים ושבעה ספרים, מבינהם זכה ספרו "Reclaiming Goodness: Education and the Spiritual Quest" בפרס ספר יהודי לאומי בארצות הברית. ספרו האחרון Reimagining Liberal Education: Affiliation and Inquiry in Liberal Education יצא לאור בשנת 2015, בהוצאת Bloomsbury Publishing.

פרופ' חנן אלכסנדר כיהן במגוון תפקידי הנהגה וניהול במוסדות להשכלה גבוהה, כגון- סגן נשיא לעניינים אקדמיים ודיקן בית הספר לחינוך באוניברסיטה היהודית האמריקאית בלוס אנג'לס, ראש המרכז לחינוך יהודי, ראש בית הספר הבינלאומי, ראש החוג לחינוך ודיקן הסטודנטים באוניברסיטת חיפה.